Biotechnologijos ir jų reikšmė | Epamokos.pedagogas.lt

Biotechnologijos ir jų reikšmė

Dalintis

Mokymo dalių sąrašas

Įvadas

1/13

00:01:39

Kas yra biotechnologijos?

2/13

00:04:39

Pirma užduotis

3/13

00:00:39

Atsakymas

4/13

00:00:09

Biotechnologijos kiekvieną dieną

5/13

00:02:21

Antra užduotis

6/13

00:00:28

Atsakymas

7/13

00:00:22

Fermentacija

8/13

00:02:46

Trečia užduotis

9/13

00:00:11

Atsakymas

10/13

00:01:05

Apibendrinimas

11/13

00:00:27

Įtvirtinimo užduotis

12/13

00:00:25

Įvertinkite žiūrėtą mokymą

13/13

Klasė: 10

Uždaviniai:

  1. nurodyti, kas yra biotechnologijos, kokios jos kryptys ir kaip biotechnologijos pritaikomos žmogaus kasdieniniame gyvenime;
  2. apibūdinti naudingą mikroorganizmų vaidmenį gaminant fermentuotus maisto produktus ir maisto sudedamąsias dalis ar priedus, suformuluoti asmenines vertybes, susijusias su biotechnologijų naudojimu maisto produktuose.

Klasės darbas:

pamokoje mokiniai aiškinsis, kaip, panaudojant biotechnologijos procesus, kuriami žmogui naudingi produktai, pateiks produktų pavyzdžių ir nurodys jų reikšmę. Paaiškins fermentuoto produkto gaminimo technologiją, fermentacijos procesą ir nurodys, kokie organizmai vykdo fermentaciją.

Lektoriai

Ramunė Kijauskienė

Ramunė Kijauskienė

- Biologijos mokytoja metodininkė, turinti 27 metus darbo patirties. - El. vadovėlio „Integruotas gamtos mokslų mokymas. 5 klasė“ autorė.

Daugiau apie lektorių

Atsiliepimai