Virškinimas burnoje | Epamokos.pedagogas.lt

Virškinimas burnoje

Dalintis

Mokymo dalių sąrašas

Įvadas

1/14

00:01:25

Maisto mechaninis apdorojimas burnoje

2/14

00:04:51

Pirma užduotis

3/14

00:00:18

Atsakymas

4/14

00:00:24

Maisto cheminis apdorojimas burnoje

5/14

00:03:14

Antra užduotis

6/14

00:00:11

Atsakymas

7/14

00:00:33

Rijimas

8/14

00:01:44

Trečia užduotis

9/14

00:00:10

Atsakymas

10/14

00:00:22

Apibendrinimas

11/14

00:00:27

Įtvirtinimo užduotis

12/14

00:00:11

Atsakymas

13/14

00:00:28

Įvertinkite žiūrėtą mokymą

14/14

Klasė: 9

Uždaviniai:

  1. atpažinti ir nurodyti burnos sandarą ir dalių funkcijas;
  2. paaiškinti, kaip burnoje vyksta medžiagų virškinimas, susiejant su fermentų veikimu;
  3. paaiškinti, kaip vyksta rijimas ir maisto slinkimas stemple.

Klasės darbas:

pamokoje mokiniai išsiaiškins burnos sandarą, kaip burnoje vyksta mechaninis ir cheminis maisto apdorojimas, kuo šie procesai svarbūs tolesniam virškinimui. Išsiaiškins rijimo procesą ir maisto judėjimą stemple.

Lektoriai

Ramunė Kijauskienė

Ramunė Kijauskienė

- Biologijos mokytoja metodininkė, turinti 27 metus darbo patirties. - El. vadovėlio „Integruotas gamtos mokslų mokymas. 5 klasė“ autorė.

Daugiau apie lektorių